Sider

18. juni 2009

Nydelig og litt til...

En av mine favoritt artister. Hun har mange fine låter, og en fantastisk stemme.
Denne er spesielt nydelig, og minner om min elskede mormor.

Lytt og nyt:

17. juni 2009

Fra mobilen: Stemingsbilde fra hytta!

Jeg sto sertifiseringen i dag! Enda et skritt inn i lisensverdenen! En eksamen igjen nå, så er jeg spesialist til fingerspissene. Har begynt å flytte ut på hytta for sommeren. Nettopp kommet frem, og her er det helt skjønt. Blåser litt, men det får vi tåle. Bildet er fra den nye terrassen. Kjører inn til byen i morgen på jobb, litt spent på køen. Er den overkommelig, så flytter jeg i helgen. Har tatt med maler utstyret mitt. Holder på med et bilde til badet, så får vi se om det blir noe fint. Ha en fin dag i solen!

16. juni 2009

Ja takk!

Fikk en mail i dag, med masse lekre møbler.
Ja takk sier jeg bare!
Og med disse to bildene sier jeg god natt! Eksamen kl 10.00, wish me luck!


Hagedag

I dag har jeg jobbet mange timer i hagen. Leser til en eksamen jeg skal ha kl. 10.00 i morgen tidlig, så jeg trengte et lite avbrekk. Bare det å klippe gress hjelper så utrolig mye på hvordan det ser ut. Og jeg er vel en av de få som liker å klippe gress. Det lukter himmelsk og det blir så utrolig fint! En runde med kantklippern ble det også. Nå er det rens av dammen som står for tur, den tok jeg ingen bilder av, for den ser ikke ut etter gresset ble klipt.

048

Vi har et dødt plommetre som fortsatt står i hagen er og klatrestativ for en utrolig nydelig klematis med stooore mørke lilla blomster. Jeg håper det aldri faller ned, og vuderer å støtte det opp. Det er så nydelig når klematisen slynger seg rundt den. Den er på vei nå, må snart begynne å surre den rundt stammen.

050 049

Herlig farge! Trodde den var død, men du verden som den har kviknet til liv igjen!

052

Det er ikke mye blomster i hagen i år. Vi er mest på hytta og da er det ikke så mye vits å plante så mye hjemme. Men neste år skal hagen legges om til en litt mer praktisk en, med mye mer stauder enn det som er nå. Sånn at det faktisk er litt fint her også.

Vinranken vår begynner å bli skikkelig stor, og den kommer til å bære mye druer i år også. Druene er blå, og faktisk så er de gode. Hvis de får nok varme og sol, så er de søte når høsten kommer. I fjor tror jeg ikke at jeg fleiper når jeg sier at vi plukket ned rundt et par kilo med druer. Planen er å bygge støtte til den, slik at ranken blir tak over terrassen, og ikke pavlijong som vi har nå.

053 054

Jeg er nesten ferdig med den gamle dragen min også. Tror den blir veldig fin asså. Ikke helt bestemt meg for hva slags stoff og farge jeg skal trekke den om i. Kom gjerne med forslag!

044

046 047

Mangler ett strøk med maling både på dragen og på et av de små bordene jeg kjøpte i vinter. Det går ikke akkurat fort i svingene på malingsfronten her i huset… ikke min favoritt aktivitet akkurat…

043

Da er det bare å håpe at det kommer litt mer varme snart. Jeg flytter ut på hytta for sommern til torsdag, og da vil jeg at sommern skal komme! :-)

Få igjen!

Spesielle puter som ikke alle andre har. Ingen er like fra leverandør.
Jeg har nå igjen 2 stk av de nydelige, isgrønne putene til Petit Craupaud. Og de kommer ikke inn igjen. Petit er utsolgt og det ser ikke ut som de har tenkt produsere nye med det første heller.

Så om du vil ha disse lekre putene er de altså 2 stk igjen på lager nå.





Og jeg har igjen 1 stk av den brune puten fra samme leverandør. Den er de også utsolgt for.




Klikk på bildene for å komme inn i butikken.

12. juni 2009

Sånn var det før!

Fikk en mail her nå. Får alltid masse moro mail på fredagene, og ikke alt er like bra. Men denne syns jeg var litt morsom. Det er lett å glemme. Og jeg er vel en av de som virkelig lever elektronisk. Pc'er og utstyr over alt. Min samboer bare rister på hodet. Når jeg drar på hytta har jeg med to, noen ganger tre pc'er. Alle til forskjellige jobber/gjøremål. Det er jo galskap!! Før var det jo ikke sånn. For en frihet egentlig. Jeg kjenner meg igjen i mye her, det er jeg sikker på at andre gjør også. Jeg spiste faktisk meitemark og lagde "shake" av vann, oboy og sagflis. Vi stiftet BUGG-klubben og samlet på BUGG til 50 øre pr stk eller hva det nå var. Den hvite var veldig sjelden, så den sloss vi om. Det var andre tider gitt! Les under:

GRATULERER TIL ALLE SOM ER FØDT MELLOM 1940-1986


For det første overlevde vi å bli født av mødre som røkte og /eller drakk mens de var gravid med oss og levde i hus fulle av asbestmateriale. De brukte aspirin, spiste muggost, rå egg-produkter, mengder av bacon og fet mat for ikke å snakke om mat tilsatt alskens farge og tilsetningsstoffer, tunfisk rett ut av boksen og ble ikke testet for diabetes eller alvorlige kreftsykdommer. Morsmelk var tabu, her skulle det flaskes.

Etter det marerittet ble barnesengene og trillevognene dekket med alskens blyholdige stoffer i pastellfarger Det fantes ingen barnesikringer på medisinboksene eller på farlige vaskemidler, ingen barnelås på skap og skuffer. Når vi syklet på syklene våre hadde vi ingen hjelm eller sykkelsko på. For ikke å snakke om den risikoen vi tok ved all haikingen med fremmede.

Som barn, satt vi i biler uten sikkerhetsbelter eller airbag. Vi drakk vann fra hageslangen og IKKE fra flasker kjøpt på butikken. Take away food var begrenset til pølse & chips, eller pølse og brød. Ingen Pizza Hut, McDonalds, Tacos, Baguetter eller Kebab.
Enda butikkene stengte klokka 5 på ettermiddagen og var stengt i helgene.. På en eller annen måte var det ingen som sultet ihjel på grunn av det.

Vi delte ofte en flaske brus med våre venner og alle sammen drakk fra samme flaska uten at noen egentlig ble dødssyk av det. Vi kunne finne på å samle inn tomflasker å veksle dem inn på butikken på hjørnet for å få nok penger til å kjøpe karameller og tyggegummi eller kinaputter som vi smalt av inn i yttergangene til folk etter å ha ringt på døra.

Vi spiste smørkaker, loff med ekte smør på, U-pasteurisert helmelk, brus med sukker i og vi var ikke overvektige fordi
VI VAR ALLTID UT OG LEKTE !!

Vi kunne gå ut om morgenen og ikke komme hjem igjen før etter at gatelysene ble tent om kvelden. Ingen kunne få tak i oss i løpet av hele dagen. Og vi var OK. Vi kunne bruke timer på å bygge en Olabil av gamle planker og vognhjul og sette utfor en kjempebakke bare for å oppdage at vi hadde glemt å lage bremser . Vi bygde trehytter og demninger, lekte ved elvebredden / sjøkanten med selvlagde korkbåter eller lekebiler i sanden.

Vi hadde ikke Playstasion, Nintendo Wii, X-Box. Ingen dataspill i det hele tatt, ingen TV med 999 kanaler å velge i, ingen video eller DVD filmer. Ingen mobiltelefon, ingen bærbar datamaskin, ikke internett, blogg eller Chat-room på nettet.. VI HADDE VENNER og vi gikk ut og traff dem !!!

Vi falt ned fra trær, Skar oss på tollkniver, Brakk bein og tenner og det var ingen anmeldelser eller saksøkning etter slike skader
Bare jentene hadde hull i ørene

Vi spiste mark og leirekaker laget av søle, og marken levde ikke i oss i evig tid.

Til jul og påske malte og lagde vi pynten selv. Vi fikk luftgevær og lagde sprettert i 10 års alderen, vi syklet eller gikk til våre venners hus og banket eller ringte på døra, eller bare ropte på dem.

Mor trengte ikke å gå på jobb for at endene skulle møtes. Fotball eller slåball-lagene hadde lag-utvelgelse og ikke alle fikk være med på laget. De som ikke fikk være med måtte lære seg å takle det selv. Tenk deg det!!!

Å komme seg på laget krevde dyktighet eller ry.

Tanken på at foreldrene skulle hente oss hvis politiet hadde tatt oss i å gjøre noe ulovlig var utenkelig. De sto faktisk på politiets side.

Våre foreldre fant ikke på idiotiske navn på barna sine som vi hører i dag.

Vi hadde Frihet, Suksess, Ansvar, og gjorde FEIL, og vi lærte Å TAKLE DET!
Og DU er en av dem.

GRATULERER!

Utfordring

Jeg har fått en utfordring av Flower Power! :-)
Og det passet veldig bra nå. Ligger nemlig rett ut på sofaen og løper i skytteltrafikk mellom sofa og do... herlig timing med 4 timers kjøretur opp på fjellet i dag siden vi skal i bryllup i morgen. Så om noen har tips til å få stoppet djevelskapen, let me know!

Skal vi sjåååå:

♥ Hva er du opptatt av for tiden?
Altfor mye egentlig! Jeg er mest opptatt av å få alt til å gå rundt jeg. For det er neimen ikke lett. Jeg skulle hatt en klone..
♥ Hva har du på deg i dag?
Baggypants og en hettegenser. Sønnen min syns jeg så ut som en hiphoper i dag morges. He he!
♥ Hva skal du spise til middag?
Aner ikke! Vi skal på hotel i helgen. Så det blir vel et eller annet enkelt der. Før brølløpsmiddag i morgen.
♥ Hva vil du gjerne lære deg?
Å ta bra bilder, kjøre formel 1, sy klær til meg selv og ikke bare til dukker, skyte, programmere. Å! Det er så mye jeg vil lære! Jeg elsker å lære!
♥ Hva hører du på akkurat nå?
Min bedre halvdel iTunes synger nå ut vakre toner fra Melody Gardot. Den står på random, neste låt er Zeromancer med Clone your lover. Litt av noen kontraster! Hi hi!
♥ Hvordan er ditt favorittvær?
Sol og blå himmel!! Litt bris. Bittelitt.
♥ Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?
Igjen, å få ting til å gå rundt. Å tenke i nye baner uten å måtte finne opp kruttet helt på nytt igjen.
♥ Hva syns du om den personen som tagget deg?
Hun kjenner jeg ikke. Men hun har en veldig fin blogg, som må inn på "følgemedpålistenmin". Fin utfordring det her, blir man litt mer kjent med andre også.
♥ Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden -
Som min utfordrer, så er jeg veldig svak for stenhus i Italia. Så det må bli et sånt, gjerne i Italia også. Jeg kunne lett ha bodd utenlands. Et skikkelig amerikansk hus med porch å greier hadde heller ikke vært å forakte.
♥ Hva ville du gjerne hatt akkurat nå?
Tid og penger. Som resten av verden. Tid til å gjøre alt jeg har lyst til! Og penger til å bli ferdig med noen prosjekter på hytta. Og kunne tatt med junior på skikkelig badeferie i syden et sted.
♥ Hva vil du gjerne bli kvitt?
Stress
♥ Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt?
Å hjelpes! Da ville jeg pakket en bag med bøker, tannbørsten, bikini og en sarong. Dratt rett tilbake til heaven on earth, Palolim Beach, Goa i India. Bodd i den lille hytta mi på stranda, og latt alt være for en stund! DET hadde vært noe det.
♥ Hvilket språk vil du lære?
Italiensk og fransk
♥ Hva ser du etter i en venn?
Lojalitet, humor! Viktig med humor, romslighet, stort hjerte, ærlighet og trygghet.
♥ Hvem vil du gjerne møte?
Al Pacino, my favorite man!
♥ Hva slags musikk liker du?
Er utrolig allsidig til min musiker fars store fortvilelse. He he! Har blitt flasket opp med Stones og Rock'n'roll. Og liker selvsagt det! Men hører på alt fra dance, til pop til heavymetal. Er stor fan av Duffy og hennes stil. Melody Gardot er ny favoritt. Røyksopp er dødskult! Linkin Park er tøft. Korn jobber jeg meget effektivt til. Dean Martin på terrassen med hvitvin til. Musikk er pulsåren i hverdagen min. Alt til sin tid!
♥ Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?
En meget slitt og hullete jeans, og hettejakka mi fra Microsoft.
♥ Hva er drømmejobben?
Den har jeg vel egentlig. Men dersom jeg skulle bytte arena og gjøre det jeg vil mest, så må det være å kunne jobbe kreativt med vakre ting heletiden. Gjerne kombinert det med mat. Kreativ kafé.
♥ Har du noen favorittmodeller?
Nei
♥ Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt det på?
Stoffer!
♥ Beskriv stilen din?
Interiørstilen min er veldig blandet. Men slitt og gammelt kombinert med romantisk og landlig stil. Med litt moderne og praktiske innslag. Huset vårt er en skjønn forening av alt og på laaaangt nær der jeg vil ha det.
♥ Hva var det siste motebladet du leste?
Mote? Det leser jeg fint lite om egentlig.
♥ Den siste cd-en du kjøpte?
Oi, jeg kjøper alt av musikk på iTunes og det siste jeg kjøpte der var nok cd'n til Melody Gardot.
♥ Hva hørte du på da du ble tagget?
Det husker jeg ikke for det var i går.
♥ Hva vil du akkurat nå?
Bli frisk så jeg får gjort alt jeg skal.

5 nye å utfordre må jeg finne litt senere. The bathroom is calling!!

10. juni 2009

Sommertilbud

Vi kjører sommertilbud på den lille, men utrolig fine Picnic kurven fra Jeanne d'Arc!
Klikk på bildet for å se mer.


3. juni 2009

Kashmir Chai

Jada, det er liv! ;-)
Hektisk timeplan på alle nivåer, gjør desverre at bloggen går litt skeiva om dagen. Men sånn er det vel for alle innimellom. Dragebenken min er straks ferdig, så da kommer jeg med nye bilder av den.

Det jeg skulle si denne gangen var at nå er Kashmir Chai teen på lager! Har fått en del mail på om jeg kunne bestille den. Og i dag kom den inn. Gleder meg til en prøvesmak. Chai er nydelig indisk te. Den var like viktig som morgen kaffen er her hjemme når jeg reiste rundt i India noen måneder. Så det blir spennende å se hva KUSMI sin variant smaker. Skjønt i India er Chai fiftyfifty melk og te, og veeeldig søt. Nam!

Takk igjen for hyggelige mail og kommentarer!! Alle verdsettes like mye! Samvittigheten min er sort fordi jeg ikke rekker å svare til alle! Men leser dere her, så tusen takk! :-)


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin