Sider

25. feb. 2009

Uinspirert…

Jeg er så lei snø, mørke, vått, slaps, snø, måking, biltrøbbel, sa jeg SNØ?? At jeg blir litt uinspirert om dagen. Symaskinen står forlatt på vinterverandaen. Tilda står med høye viker siden jeg ikke hadde nok hår. Lappeteppet jeg hekler og bare mangler en og en halv (!!) lapp igjen på ligger i kurven og har ikke tenkt å bli ferdig av seg selv ser jeg… De fine bordene jeg kjøpte ligger fortsatt bak i bilen siden jeg ikke kan kjøre opp til huset pga SNØ!! Og dårlige dekk da…

Nå syns jeg det kan bli vår snart, så jeg kan flytte ut på hytta.
Så jeg kan kle på ektorpen det hvite trekket, så jeg kan henge opp nye gardiner, male kjøkken og bad, og sitte på terrassen med vin! Så jeg kan tusle ned på stranda å bade, og gå på kafeen å ta en øl hvis jeg vil. Og lukte solkrem med håret til alle kanter fordi jeg nettopp har badet. Åh! Det er ikke såååå lenge til! Jeg og Kong vinter er ikke akkurat kompiser føler jeg.
Gi meg sol og sjø!

I mangel på spennende prosjekter, og jeg bare går å venter på nye varer, så kan jeg dele den beste gryta som finnes i hele verden med dere. Svarten (jerngryta mi, som jeg behandler som en baby) står å sprer deilig duft i hele huset her. Middag i mange dager fremover. Jeg kan leve på den!

Den ikke ukjente, BOEUF BOURGUIGNONma030-boeuf-bourguignonne-18701
Dette er sånn jeg lager den hvertfall, oppskriften rekker til 12 pers. Men jeg fryser den også ned i porsjoner. Funker fint! Husker ikke hvor jeg har oppskriften fra lenger, har den i hodet.

2-3 kilo høyrygg uten ben
4 passe store løk
1 dl hvetemel
1/2 del tomatpure
6 fedd presset hvitløk
2 ts salt
10-15 pepperkorn, sorte
3 laurbærblader
4 kjøttbuljongterninger
1 flaske rødvin
1 liter kaldt vann
1/2 dl kinesisk soyasaus

Del kjøttet i spisebiter, og skjær vekk fett og sener.
Brun det i flere omganger, og kok ut pannen med ca 2 dl vann.
Del løken i båter, stek den på svak varme til den er myk. Ha løken i gryten sammen med kjøttet.
Dryss over hvetemelet. Tilsettt tomatpure, hvitløk, salt, pepper og laurbærblad. Smuldre oppi buljongterningene.
Spe det ut med vann, vin og soyasaus. Bland alt sammen godt! Må ha en stor gryte!
Kok det opp, og la det trekke i ca 2 timer med lokket på snei.

Skal du gjøre det helt etter boka, så skal man bruke burgunder vin. Men ettersom det er ganske så dyr vin, så er det sjelden jeg gjør det. Det er litt vondt å koke mat på vin til nærmere 200,- flasken syns jeg… Jeg bruker det jeg har. Men av erfaring syns jeg gryta smaker best med en vin som er litt kraftig i smak.
Så kan jeg heller drikke burgunder ved siden av! :-D

Tilbehør skal være stekt bacon, sjalottløk og sopp. Jeg har poteter og brokkoli også. Og det hender jeg tar en dært med creme fraiche på tallerken. Sausen er så kraftig, så det godt med litt ved siden av.

Dette er skikkelig kosemat! Og så enkelt å lage! Helt supert om man skal ha mange til middag også. Den koker seg selv.

Gleder meg til middag i morgen!

boeufshallot500

19. feb. 2009

Tilda ferdig, nesten…

Nå er hun altså ferdig. Men jeg hadde for lite hår.
Så nå er det en tur på Panduro for å kjøpe mer hudstoff og hår, så jeg kan lage flere. Veldig moro å sy. Selv jeg helt sikkert bruker trippelt av tiden som dere andre drevne sydamer bruker.
Jeg skal teste ut lang engel denne gangen.

tilda

tilda2

Og sånn her ser det ut etter jeg har sittet en kveld på hobbyrommet… Jeg er forferdelig rotete av meg når jeg holder på med noe. Til min samboers store fortvilelse. Jeg forsvarer det med at intelligente mennesker ER rotete. Det så jeg i en dokumentar på TV. Ha ha ha!

roterom

Skrivebordet oppe på kontoret mitt, tør jeg ikke å vise frem… selv om selve skrivebordet er fantastisk fint. Om det hadde vært malt hvitt… hihi!

Og til slutt, et skjell fra den nye Tilda boken. Jeg har ikke helt skjønt hvordan jeg skal feste tråden som skal gå rundt skjellet og fremheve buene enda, så bildet er uten. Dersom noen har tips til det, tar jeg gjerne i mot.

skjell

Da er det ut i snøføyka! Hvis jeg finner igjen bilen min… Hmprf!

18. feb. 2009

Flere nyheter på vei inn

Har nettopp lagt ut flere av varene vi venter inn fremover. Desverre er det lang ventetid på noe av det. Men det er da på vei! :)

Vi begynner også å ta inn Jeanne d’Arc Living sitt magasin. Det har jo blitt veldig godt mottatt, og det er virkelig bra. Så fra utgave nr 2, kan det nå også kjøpes hos oss.
Abonnement vil også kunne bestilles, og det informeres om det snart. Det er hvertfall fullt mulig å kunne forhåndsbestille det i butikken allerede nå. Som med resten av varene.

Her er et lite utvalg av hva vi venter på (klikk på bildene), resten kan ses her og det legges ut mer i shoppen fortløpende:
http://www.belin.no/default.pl?showPage=198

grytelapper potter
© FOTOGRAFEN Michael Damsgaard, www.michaeldamsgaard.dk, +45- 97 22 02 18 resizeStor5
bordskaner picnic kurv
18690 18610
18920 17755

14. feb. 2009

For er herlig dag!

Her i Oslo er det helt fantastisk vær i dag, og jeg blir så godt humør bare av  å se sola!
Jeg har vært hjemme alene hele denne uka da samboern min har vært på skiferie med gutta i Chamonix. Og i kveld kommer han hjem. Det skal bli godt å få han hjem også, selv om det faktisk er deilig å ha huset for seg selv noen dager! He he! Men denne uken har gått så fort. Hvor ble den av!?

Jeg var å hentet 3 kjempe fine bord i går, som jeg skal male hvite og ha på hytta. Trenger et nytt stuebord der nemlig. Og jeg var så heldig å få et salongbord med to avlastningsbord som er helt like, for bare 600 kr. Det syns jeg var en fin pris! Nå ligger de på hodet i bilen, men skal få tatt noen bilder av de.
Her har jeg lånt fra annonnsen:

bord

Tilda dukken min begynner også å ta litt mere form, men jeg mangler mer hår. Hadde selvfølgelig ikke nok, så jeg må ut å få kjøpt det. Men den er nesten klar nå. Bare hår og vinger igjen.

tilda

Nå koser jeg meg med en kopp te. Skal snart ut å rydde litt på lageret også. Pakke litt ordre. Må faktisk hente mer te på mandag, for Prince Vladimir forsvant før jeg fikk sukk for meg. 1 boks igjen. Det var jo litt moro!

Ha en fin valentines dag alle sammen! :-)

11. feb. 2009

KUSMI Te med sukkerbiter hos Belin!

Da har vi satt sammen en pakke med disse fantastiske te-boksene. Ikke bare smaker teen godt, men de er flotte å se på også. Lekker i kjøkkenhylla eller på benken.
Pakken består av en boks med te og et rør med sukker.
Dette er sukker likt det man får i kaffebarene, og kommer i rør på 500 g.
Hvitt sukker er det som anbefales til te, siden brunt sukker kan sette av smak.
Og vi vil jo ikke tukle med smaken av selve teen må skjønne! :-)


Prince Vladimir har vi kun i stor boks, da de var utsolgt for de på 125 g.Det vil også komme pakker med tekopper etter hvert. Fine gavetips til noen du er glad i.


Minner om at vi pakker lekkert inn og sender det avgårde til den som skal motta gaven. Dette er helt gratis.

10. feb. 2009

Hjemmedag!

Vi er hjemme i dag siden lillegutt ikke er helt i slaget. Så jeg har fått ryddet og vasket litt. Og sydd! He he! Fått dilla. Snart ferdig med min første Tilda engel! Helt overrasket over at jeg får det til. Og så er det veldig moro!

Macen min som er helt ny, har nå begynt å leve sitt eget liv. Og fungerer svært dårlig. Den skal inn på service. Så det blir litt mobil blogging herfra. Men det funker jo helt greit det også. Her er bilde av en halvferdig engel. :-)

7. feb. 2009

Innesnødd, sykveld og skienke

Det har snødd i ett i hele dag og natt. Det er moro med snø asså, men nå er det greit. Snøfresern vår er ødelagt, så hele oppkjørselen og gårdsplassen må måkes for hånd. Og det er greit nok, men med disse mengdene så blir det litt i overkant må jeg si. Samobern min reiste til Chamonix i dag tidlig, så her må jeg måke selv gitt! He he! God trim! Jeg kommer ikke ut med bilen min en gang. Og får jeg den ut, så kommer jeg ikke opp bakken når jeg skal hjem igjen. Så det er tap - tap uannsett. Forhåpentligvis gir det seg utover natten.

Vi har hatt kosedag inne hvertfall, med godis, film og fyr i peisen. Det er ikke ofte jeg og junior har hele huset for oss selv, og det er faktisk ganske så deilig om jeg får si det. :-)

Jeg har til og med fått sydd en pute i kveld, og sitter nå å lurer på hva annet jeg skal sy. Jeg må øve! Begynner å bli litt bedre nå. Bare det at jeg klarte å sy en runding er slett ikke verst.

Jeg prøver å legge ut bilder her, men det bilde opplegget til blogger er helt på trynet håpløst. Det er sånn at jeg nesten ikke gidder. Med mindre jeg er helt tett i pappen her! ALLE bilder legger seg i toppen, og det er klin umulig å dra de nedover der jeg vil ha de. Bruker masse tid på bare å dra i bildene. Så hvis noen har noen tips så tar jeg gjerne i mot! Desverre finnes ikke LiveWriter for Mac enda, så jeg er pent nødt til å bruke blogger sin modul. It SUCKS!

Bilder av kveldens pute:


6. feb. 2009

Te smaking!

Nå har jeg drukket meg igjennom de 3 typene jeg foreløpig har tatt inn. Og sliter litt med å velge favoritt. Men jeg tror jeg holder en knapp på detox. Den var frisk og god! Og det gjør jo ikke noe at den sette ekstra fart på forbrenningen heller. ;-) ble mye kake i går. De andre er selvsagt gode de også. Prince Vladimir holdt det den lovet. Bestselger som den er. Og boksene er bare en fryd for øyet! Litt dårlige mobilbilder her. Men skal ta noen fine bilde av de i dagslys i morgen.

Blir glad hvis dere stemmer i undersøkelsen til høyre. :-)

Spørreundersøkelse

Jeg har muligheten til å åpne for uregistrert handling i butikkløsningen min. Og jeg vet ikke helt om jeg ønsker å ha det. Så jeg trenger noen synspunkter fra dere kloke damer der ute.
Jeg vet at jeg selv bruker stort sett samme passord over alt på nettet, for det blir jo en del steder man registrer seg etter hvert. Men det er kanskje greit å slippe?

Hva syns dere?
Jeg har laget en undersøkelse til høyre her, hvor man kan stemme på hvordan man ønsker å handle.

Syns du det er greit at du må lage deg en bruker for å handle et sted?
Eller er det best å slippe? Slik at du bare legger inn navn, adresse og mail, FERDIG!

Blir spennende å se hva dere svarer.
Og tusen takk for hjelpen! :-)

5. feb. 2009

Bursdagbarn!

I dag er jeg hele 30 år! Vi spiste middag på Jaipur i går med et vennepar. Og i dag blir det kake med familien. Tror han jeg bor sammen med er mer bekymret for at jeg runder 30 enn hva jeg er. Hehe! Jeg kan ikke si jeg føler meg så veldig annerledes. Bildet er tatt fra restauranten i går. Vått og trist i sentrum.

Jeg drar ut på hytta i helgen for å sette i gang malejobben på kjøkkenet. Det er ikke så mye, så jeg håper jeg blir ferdig i helgen. Deilig å slippe det når jeg åpner for sommeren. :-)

Testing fra mobil

Skjønne slottspusen! Slappet av i blomsterpotta på et vakkert slott rett utenfor stockholm.

4. feb. 2009

KUSMI Teen er kommet i butkken!

Da var det klart for KUSMI hos Belin.
Teen finner du her.
Foreløpig tre typer; Prince Vladimir, Detox og Earl Grey. Men det kommer mer, og som tidligere nevnt; kom gjerne med ønsker om det er noen.

2. feb. 2009

Ukens tilbud hos Belin

Da var det ny uke, med nye tilbud faktisk! :-)
Bitteliten smakebit av varene som ventes finner du her.

Klikk på bildene for å se priser.

Kjempe fin, hvit pute med motiv.624

Klistremerke til vegg, Grip dagen! 

Carpe%20diem%20-%20side%2040c

Flott bordlampe i antikk sølvfinish.

bordlampe

Og tilslutt en veldig fin brevåpner med krone.

brevapner%20med%20krone

Det går mot våååår!

I Oslo er det veldig kaldt i dag, men knallblå himmel og sol! Februar har kommet, og da er det ikke så lenge igjen til våren kommer heller. Favoritt årstiden min! Det lukter så godt, og jeg får masse energi av å se alt spire og gro. Hodet mitt bobler over av ideer, og jeg ønsker meg flere timer i døgnet til bursdagen min.

foto_tussilago

Mest av alt gleder jeg meg til å åpne hytta igjen. Jeg bor stort sett der hele sommern og litt utpå høsten. Dagens løsninger gjør det heldigvis mulig for meg å jobbe fra hvor jeg ønsker. Og det er ingen balsam som er bedre for sjelen enn å våkne ved sjøen.
I år kommer hytta til å gjennomgå en total forandring innendørs. Alt er veldig maritimt der nå, og det begynner jeg å bli lei. Så nå blir den blå sofaen byttet ut med hvitt trekk (takk gud for Ikea finnes), og inn kommer pasteller. Tror jeg. Ikke helt bestemt meg. Må prøve litt forskjellig tror jeg. Har tenkt å sy en del puter til både inne og ute.

Sånn ser det ut i stuen nå:

n581975148_278278_5990

Jeg er også på jakt etter noen nye lamper på veggene, men ikke funnet noen fine enda. Har en liten gjestehytte også som får arve alt fra hovedhuset.
Bordet skal vekk, må bare finne et annet fint et først. Det sto nemlig der fra de forrige eierne. Og jeg tror nok sofaen blir fylt med putene fra Petit Craupaud. Jeg elsker den isgrønne fargen.

Kjøkken innredningen skal males (det er blått det også!), og badet skal males. Vi har prioritert uteområdet de siste årene, da tomta var veldig gjengrodd. I tillegg til veien som vi har laget. Det var nemlig ingen vei helt opp til hytta da vi overtok. Og det har tatt veldig med tid. Den er fortsatt ikke helt ferdig. Og i år må den ene gjestehytta tas, der er nemlig gulvet pill råttent, og man tråkker snart igjennom. Og det er litt kjedelig.

n581975148_278290_9427

I fjor sommer åpnet det kafé nede på stranda. Så nå kan man kjøpe seg en kaffe og en avis mens man ligger der nede og bruner seg. Eller en burger, og kanskje en kald øl senere på dagen. Bare håper de har klart å overleve en vinter uten alle badegjestene. Jeg vet hvertfall at jeg skal støtte de veldig denne sesongen! :)

n581975148_90491_8023

Bildet over er tatt fra terrassen på hytta, full kontroll. :-)

Jeg kan nesten ikke vente!!

 

Ønsker alle en fiiiin dag!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin