Sider

25. feb. 2009

Uinspirert…

Jeg er så lei snø, mørke, vått, slaps, snø, måking, biltrøbbel, sa jeg SNØ?? At jeg blir litt uinspirert om dagen. Symaskinen står forlatt på vinterverandaen. Tilda står med høye viker siden jeg ikke hadde nok hår. Lappeteppet jeg hekler og bare mangler en og en halv (!!) lapp igjen på ligger i kurven og har ikke tenkt å bli ferdig av seg selv ser jeg… De fine bordene jeg kjøpte ligger fortsatt bak i bilen siden jeg ikke kan kjøre opp til huset pga SNØ!! Og dårlige dekk da…

Nå syns jeg det kan bli vår snart, så jeg kan flytte ut på hytta.
Så jeg kan kle på ektorpen det hvite trekket, så jeg kan henge opp nye gardiner, male kjøkken og bad, og sitte på terrassen med vin! Så jeg kan tusle ned på stranda å bade, og gå på kafeen å ta en øl hvis jeg vil. Og lukte solkrem med håret til alle kanter fordi jeg nettopp har badet. Åh! Det er ikke såååå lenge til! Jeg og Kong vinter er ikke akkurat kompiser føler jeg.
Gi meg sol og sjø!

I mangel på spennende prosjekter, og jeg bare går å venter på nye varer, så kan jeg dele den beste gryta som finnes i hele verden med dere. Svarten (jerngryta mi, som jeg behandler som en baby) står å sprer deilig duft i hele huset her. Middag i mange dager fremover. Jeg kan leve på den!

Den ikke ukjente, BOEUF BOURGUIGNONma030-boeuf-bourguignonne-18701
Dette er sånn jeg lager den hvertfall, oppskriften rekker til 12 pers. Men jeg fryser den også ned i porsjoner. Funker fint! Husker ikke hvor jeg har oppskriften fra lenger, har den i hodet.

2-3 kilo høyrygg uten ben
4 passe store løk
1 dl hvetemel
1/2 del tomatpure
6 fedd presset hvitløk
2 ts salt
10-15 pepperkorn, sorte
3 laurbærblader
4 kjøttbuljongterninger
1 flaske rødvin
1 liter kaldt vann
1/2 dl kinesisk soyasaus

Del kjøttet i spisebiter, og skjær vekk fett og sener.
Brun det i flere omganger, og kok ut pannen med ca 2 dl vann.
Del løken i båter, stek den på svak varme til den er myk. Ha løken i gryten sammen med kjøttet.
Dryss over hvetemelet. Tilsettt tomatpure, hvitløk, salt, pepper og laurbærblad. Smuldre oppi buljongterningene.
Spe det ut med vann, vin og soyasaus. Bland alt sammen godt! Må ha en stor gryte!
Kok det opp, og la det trekke i ca 2 timer med lokket på snei.

Skal du gjøre det helt etter boka, så skal man bruke burgunder vin. Men ettersom det er ganske så dyr vin, så er det sjelden jeg gjør det. Det er litt vondt å koke mat på vin til nærmere 200,- flasken syns jeg… Jeg bruker det jeg har. Men av erfaring syns jeg gryta smaker best med en vin som er litt kraftig i smak.
Så kan jeg heller drikke burgunder ved siden av! :-D

Tilbehør skal være stekt bacon, sjalottløk og sopp. Jeg har poteter og brokkoli også. Og det hender jeg tar en dært med creme fraiche på tallerken. Sausen er så kraftig, så det godt med litt ved siden av.

Dette er skikkelig kosemat! Og så enkelt å lage! Helt supert om man skal ha mange til middag også. Den koker seg selv.

Gleder meg til middag i morgen!

boeufshallot500

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin