Sider

8. jan. 2009

iTunes, iPod og Apple generelt!

Jeg må innrømme at jeg er en gadget freak. Ja, kanskje litt vel også. Er det noe nytt som kommer så må det testes. Heldigvis har jeg en jobb som gir meg lettere tilgang til alle sånne morsomme ting.

500px-Apple_Computer_Logo_svgMitt første møte med Apple var på skolen tidlig 90-tallet. Mac 2 eller noe sånt, husker ikke helt navnet. Men det var langvarig og bra kjærlighetsforhold faktisk! Jeg utdannet meg innen grafisk, og den bransjen var det kun Apple som fantes. Totalt overlegen til den type arbeid. Og det er det vel fortsatt, selv om pc’n virkelig har kommet seg i forhold til det.
Husker når jeg fikk maler eller oppdrag på diskett for PC når jeg gikk i læra, så var det bare pyton!! Hvilke idioter er det som bruker PC liksom?! Yjækk! Men det gikk da på et vis. Vi fikk det overført fra den ene pc’n som vi måtte ha, til en mac. Deretter var det bare å sette i gang.
Siden den gang har verden eksplodert av gadgets og ting som har blitt en så viktig del av hverdagen vår, at du rett og slett ikke fatter hvordan man har klart seg uten tidligere.
Og jeg må si at Apple er gode på akkurat det. MP3 spiller er det nesten ingen vet hva er, men sier du iPod, ja da er vi helt med!!
”Jeg har lyst på en MP3 spiller!”
”Hva er det??”
”En sånn liten dings som man kan legge inn musikk på vet du?”
”Åååååå, du mener en iPod!?”
Skjønner du? Ganske godt jobbet når iPoden blir selve begrepet på en nymotens musikkspiller.
For ikke å snakke om iPhone, som tok helt av!

Apple-logoBeste som kunne skje er at de nå åpner filene på iTunes for andre spillere en iPoden. Det var nemlig en stor strek i regninga til Apple, at de hadde sperrer på filene slik at man var nødt til å spille de av på iPod og ikke på en Sony f.eks. Men det er det nå slutt på.
iTunes er genialt! Jeg kjøper all musikk der inne. Det er halve prisen av å gå i en butikk å kjøpe en cd.
Og du vet hva du får i motsetning til å laste ned ulovlig.
iPoden er min aller beste venn. Den har jeg med meg over alt! I tillegg har jeg en liten høytaler docking til den, slik at jeg bare stikker den nedi, og vips! Så har du stereoanlegg også! Kan ha med deg over alt. Genialt!

Om noen uker får jeg ny kjæreste; han heter Macbook. Og han ser slik ut:

overview-gallery3-20081014Endelig en Mac igjen! Det er mange år siden sist vi var sammen. Ettersom jeg jobber med Microsoft, så må jeg jo si at det er bra det også. Men du verden, for en forskjell… Sa jeg det høyt??

Dette var langt unna interiør, men dette er også en stor del av hverdagen min. glis

4 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

Og jeg har ikke peiling hehe :))
Sønnen min er utdannet innen data og han er helt fortvilet over meg. jeg vet ikke forskjell på pc og mac... Brukes de ikke på samme måte hehe...
Ipod har jeg aldri prøvd, men har hørt om den haha :)

Nei, så lenge jeg får til det lille jeg kan, får jeg være fornøyd ;)

Klem,Kari

. sa...

Siden du blogger så kan du da noe da Kari! :-)

Anna sa...

Hei hei, takk for hilsen i bloggen!
Hihi, jeg er akkurat slik når det gjelder Mac selv :) pc er det ikke snakk om her, og i jobben bruker jeg bare mac. Nå er min bærbare gammel og sliten, så skal kjøpe ny. Men ikke bestemt meg for om det blir vanlig, pro eller Air. Var på eplehuset for å titte litt i dag. *sikle* Hihi

Anna

. sa...

Hei Anna!

Du som jobber med grafisk vet hva jeg snakker om! :-)
Jeg får min maskin kanskje allerede neste uke! Å som jeg gleder meg! Air er jo en snæksy maskin det også. Egentlig er alle Apple maskiner det når jeg tenker jeg om.

Ha en fin søndag! :-)
Og lykke til med maskin valget!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin